Στη Νότιο Δυτική Κρήτη έχει άγρια φαράγγια, απότομα βουνά, αλλά κυρίως μαγευτικές παραλίες που μπορείτε να επισκευθείτε εύκολα κάνοντας μια κρουαζιέρα μαζί μας. Τα παρακάτω μέρη είναι οι προορισμοί της κρουαζιέρας μας στην Νοτιοδυτική Κρήτη.

Άγιος Παύλος


Η παραλία του Αγίου Παύλου είναι πανέμορφη, ερημική, με πεντακάθαρα, διάφανα, βαθιά νερά, άμμο και βότσαλο. Από πάνω της δεσπόζει ο επιβλητικός ορεινός όγκος των Λευκών Ορέων, ενώ είναι τριγυρισμένη από πεύκα και αμμόλοφους ύψους 30 μέτρων. Το τοπίο είναι φανταστικό, εκτείνεται σε πολύ μεγάλο μήκος και είναι ιδανικός προορισμός για αυτούς που θέλουν ερημικές παραλίες…

Agios Paulos

Μάρμαρα


Πρόκειται για μια παραλία με ψιλό βότσαλο και τυρκουάζ, κρυστάλλινα νερά, την οποία επισκέπτονται κυρίως όσοι διασχίζουν το φαράγγι της Αράδαινας, είναι ελάχιστα οργανωμένη, με λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Πήρε το όνομα της από την όψη των βράχων που την περιβάλλουν, τα οποία έχουν τη μορφή στρώσεων λευκού μαρμάρου.

Marmara

Λουτρό


Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη.
Στο Λουτρό δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες, ούτε γεμάτοι κίνηση δρόμοι , πολυσύχναστα εστιατόρια η παράλιες, αλλά ούτε και αυτοκίνητα.. !!!
Ένα μικρό γραφικό ψαρoχώρι, στη νοτιοδυτική Κρήτη, που δεν έχει ακόμα «χαλάσει» από το μαζικό τουρισμό.

loutro

Γλυκά νερά


Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων. Το 2003, οι Times του Λονδίνου την είχαν κατατάξει στις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης. Ονομάζεται έτσι από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Το νερό είναι πόσιμο, αν και λίγο γλυφό μερικές χρονιές.

Gluka Nera

Ίλιγγας


Ο Ίλιγγας είναι μια απίστευτης ομορφιάς παραλία με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και ασημένια χοντρή άμμο στην έξοδο του φαραγγιού Καβή. Ο Ίλιγγας έχει δύο παραλίες, και στις δύο παραλίες υπάρχουν αρκετές σπηλιές που μπορούμε να επισκεφτούν κολυμπώντας οι επισκέπτες μας…

Iliggas